En collaboration avec l'Institut flamand pour un mode de vie sain, la VBVD organise
un webinaire sur la nouvelle expansion du triangle alimentaire.
Want een gezond EN milieuverantwoord menu samenstellen…. Da’s geen eitje. De voedingsdriehoek van Gezond Leven schiet te hulp! Samen met het Departement Omgeving werd de milieu-impact van onze voeding daarin nog sterker onderbouwd en vertaald naar concrete tips voor de consument.
Zo sla je met de voedingsdriehoek twee vliegen in één klap: je eet gezond voor jezelf én voor de planeet! Hoe ziet zo’n voedingspatroon er dan uit? Een klein tipje van de sluier: plantaardige voeding mag wat meer plek inpalmen op ons bord.
Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.
Deze webinar is speciaal ontwikkeld op maat van diëtisten. Er is een casusbespreking en via het inschrijvingsformulier kunnen er reeds vragen gesteld worden die tijdens het webinar beantwoord zullen worden.
De VBVD Commissie Duurzaamheid organiseert in het najaar ook een vervolg op deze webinar waarbij dieper wordt ingegaan op het thema van vegetarische voeding naar verschillende doelgroepen. Met o.a. de nieuwe richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad en de Green Deal Eiwittransitie.
Natuurlijk houden we je hierover verder op de hoogte in onze volgende nieuwsbrieven.
Wil je graag meer informatie over onze commissie duurzaamheid? Neem zeker een kijkje op hun pagina.
02 380 80 98
Online