stock-photo-business-meeting-eating-cheers-happiness-concept-454809748

Accueil / Evènements

Een gezonde planeet, de rol van de diëtist

En collaboration avec l'Institut flamand pour un mode de vie sain, la VBVD organise 
un webinaire sur la nouvelle expansion du triangle alimentaire.

Want een gezond EN milieuverantwoord menu samenstellen…. Da’s geen eitje. De voedingsdriehoek van Gezond Leven schiet te hulp! Samen met het Departement Omgeving werd de milieu-impact van onze voeding daarin nog sterker onderbouwd en vertaald naar concrete tips voor de consument.

Zo sla je met de voedingsdriehoek twee vliegen in één klap: je eet gezond voor jezelf én voor de planeet!  Hoe ziet zo’n voedingspatroon er dan uit? Een klein tipje van de sluier: plantaardige voeding mag wat meer plek inpalmen op ons bord.

Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.

Deze webinar is speciaal ontwikkeld op maat van diëtisten. Er is een casusbespreking en via het inschrijvingsformulier kunnen er reeds vragen gesteld worden die tijdens het webinar beantwoord zullen worden.

De VBVD Commissie Duurzaamheid organiseert in het najaar ook een vervolg op deze webinar waarbij dieper wordt ingegaan op het thema van vegetarische voeding naar verschillende doelgroepen. Met o.a. de nieuwe richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad en de Green Deal Eiwittransitie.
Natuurlijk houden we je hierover verder op de hoogte in onze volgende nieuwsbrieven.
Wil je graag meer informatie over onze commissie duurzaamheid? Neem zeker een kijkje op hun pagina

Evènements

Consultez notre page dédiée aux évènements
organisés pour les diététicien.ne.s nutritonniste agréé.e.s

Certificat d'université | Hypnose Thérapeutique du Pôle Santé
(Dé)Nutrition de la personne âgée - De l’évaluation à la prise en charge au domicile | Formation organisée par l’Association Française des Diététiciens Nutritionnistes
Afin de vous remercier de la confiance que vous nous avez accordée durant ces 50 dernières années, l’AEMTC met les petits plats dans les grands pour vous accueillir ces 24 et 25 novembre 2023 à l'Université de Liège.
Certificat d'université | TCA chez l'adolescent et le jeune adulte - Modules approfondis

Contact

Une question ou une
demande ?